Lekker en gezond eten? Plezier in bewegen? Lekker in je vel zitten?

Heb jij het gehad met afvallen en daarna weer aankomen? Wil jij je gezond en fit voelen? Je van binnen en buiten mooi voelen? Wil jij weer energie hebben? En kom jij stiekem steeds weer een kilootje extra aan? Ben jij er echt klaar mee?

Dan kan ik jou helpen!
Ik kan jou helpen weer meer energie te krijgen, je lekker in je vel laten voelen en vooral je weer gezond te voelen! 

Hoe dan??

Eigenlijk is het heel simpel door gezond te gaan leven. Mind-Walk en natuur coaching is onderdeel van het Lang Leve Gezond Leven programma. 

Ik begeleid jou naar een gezonde leefstijl en een gezond gewicht. Een gezonde leefstijl bestaat uit drie bouwstenen; voeding, bewegen en ((on)gezond) gedrag. Ik zie dat mensen vaak gaan werken aan 1 of 2 bouwstenen en daardoor niet kunnen vasthouden wat zij bereikt hebben.

Ik werk daarom aan alle drie de bouwstenen en noem ze;

Lekker en gezond eten
Plezier in bewegen
Lekker in je vel zitten

In één op één gesprekken kijken wij naar jouw persoonlijke situatie en omgeving en naar jouw valkuilen. Gezamenlijk zoeken naar oplossingen op jouw maat en die passen in jouw leven. Zo vinden wij een duurzame oplossing die echt van jou is.

Lekker en gezond eten

Lekker en gezond eten is een van de 3 bouwstenen van de gezonde leefstijl. Lekker en gezond gaat ook perfect samen. Toch zijn er veel mensen die geloven dat lekker altijd ongezond eten is. Natuurlijk zijn chocolade en bitterballen lekker en niet echt gezond. Dat hoef ik niemand te vertellen. Gelukkig eten wij over het algemeen niet alleen chocolade en bitterballen. Vaak eten wij echt wel gezonde dingen. Op deze pagina vind je voorbeelden van lekkere en gezonde recepten en bereidingstips. 

Uiteindelijk is lekker en gezond iets waar jij in kan geloven. Een gezonde leefstijl bestaat uit oa lekker en gezond eten. Ja en er is ook ruimte voor lekker en minder gezond. Het gaat om de juiste verhouding van gezond en minder gezond eten en drinken. 

Het is de kunst van de juiste balans te vinden. Daar kan ik jou bij helpen. Door het maken van een analyse van jouw eetpatroon maak ik voor jou voorstellen voor een gezond en lekker voedingspatroon. Ik heb volop tips, adviezen en natuurlijk ook gezonde en lekkere recepten.

lekker en gezond eten. lang leve gezond leven

Plezier in bewegen

Plezier in bewegen??

Ik hoor je al zeggen, ik vind naar de sportschool gaan echt vreselijk, dat ga ik echt niet doen. Dat snap ik helemaal, ik vind naar de sportschool gaan ook niet leuk. Wat bedoel ik dan met plezier in bewegen?

Ik kijk bijvoorbeeld naar dagelijks beweegpatroon, neem jij de trap of de lift? Loop jij wel eens halte? Zit jij altijd in de auto? Sport jij wel eens? Wandel je, fiets je, ga naar buiten in de natuur? Dat zijn zo al een paar vragen waar je over na kunt denken. Het aller belangrijkste is dat jij iets doet waar jij ook plezier in hebt. Waar jij plezier in hebt, dat hou jij ook vol. 

Met de beweegcirkel van het Kenniscentrum Sport en Bewegen zoeken wij wat bij jou past en wat voor  jou werkt. Zo krijg jij uiteindelijk ook plezier in bewegen.

 

Bij het uitgebreide traject laat ik je kennismaken met Mind-Walk®. Een combinatie van wandelen en ontspanning vinden. Ik ben een gecertificeerd Mind-Walk® trainer en Mind-Walk Natuurcoach. 

Bij het tabje Mind Walk vind je hier meer over. 

plezier in bewegen, Mind-Walk
Beweegcirekel, Mind-Walk, Lang leve gezond Leven

Lekker in je vel

Hoe goed zorg jij voor jezelf? Gaan het gezin en anderen altijd voor? Word jij 's morgens moe wakker?

Stress, emoties, alle ballen in de lucht houden zijn een paar redenen waardoor het blijvend afvallen vaak lastig is vast te houden. Onder de pijler Lekker in je vel, kijken wij gezamenlijk wat jij kunt veranderen om het lekker in je vel gevoel beter in de hand kunt houden. Daar heb ik heel veel verschillende manieren voor. Mijn achtergrond als coach helpt daarbij. Wij kijken onder andere naar jouw relatie met eten en bewegen. Welke eetgewoontes heb je, hoe zijn jouw gedachten over bewegen en hoe ga jij om bijvoorbeeld stress.

Dit is een belangrijk deel van het traject dat jou echt helpt bij het daadwerkelijk veranderen van jouw leefstijl. Ook hier kijken wij samen naar jouw omstandigheden en krijg je maatwerk. Zodat de veranderingen bij passen en jij ze ook kunt vasthouden.

 

Sinds kort werk ik ook met de toolbox voor gedragsverandering. Daarmee kunnen wij samen kijken hoe jij jouw leefstijl echt kunt veranderen. De toolbox is een heel krachtig instrument dat jij helpt inzicht te krijgen in jouw eigen gedrag en jou ook helpt jou dat gedrag blijvend te veranderen. 


Mind-Walk Gezond Leven
Ik heb ook een speciale Mind-Walk waar gezond leven centraal staat.

lekker in je vel, lang lebe gezond leven, mind-walk